FINA poletna finančno - podjetniška šola za mlade odpira vrata drugi generaciji!

Po razprodanem prvem terminu imajo mladi še eno priložnost!

Prva FINA poletna finančno-podjetniška šola za mlade, ki jo skupaj z najuglednejšimi strokovnjaki in uspešnimi Slovenci organizira Zavod za finančno opismenjevanje FINPLAC, je za nami. Mladi so v slabem tednu prisluhnili zanimivim temam s področja osebnih financ in podjetništva ter tako pridobili široka in praktična znanja, ki jim bodo v življenju prišla še kako prav. Za vse tiste, ki se zaradi razprodanega prvega termina, niste uspeli prijaviti, že pripravljamo drugi termin, in sicer zadnji teden poletnih počitnic. Pridružite se nam!

Mladi so na prvi FINI poletni finančno-podjetniški šoli poslušali 15 strokovnjakov iz različnih področij in bili nad njimi izjemno navdušeni. Nekateri so že izrazili željo, da bi prihodnje leto Poletna šola dobila še svojo nadgradnjo.


Paleta raznovrstnega znanja!

Z nami je bil denimo marketinški guru Aleš Lisac, ki je mladim predstavil različne marketinške trike, ki jim bodo na njihovi morebitni podjetniški poti še kako koristili. Finančna strokovnjaka Ana in Mitja Vezovišek sta predstavila, kako voditi osebni proračun in kako pametno načrtovati, da živite srečno in brez finančnega stresa ter uresničite svoje življenjske cilje. Finančni strokovnjak iz Alta Skladov Sašo Zajec je pojasnil, kako dolgoročno pametno varčevati v delnicah in vzajemnih skladih. Vodja servisnega centra AMZS Jurij Kočar pa je mladim pokazal pot, kako kljub omejenemu proračunu, priti do svojega avta. Vesna Miloševič Zupančič, strokovna sodelavka na e-Študentskem servisu jih je spodbudila k čimprejšnjemu pridobivanju delovnih izkušenj, saj lahko tako hitreje pridejo do zaposlitve. Kako izstopiti iz povprečja in dobiti super službo, pa je k temu dodala še Nina Jakopin, vodja iskanja in selekcije kadrov v Karieri. Miha Pogačar, urednik portala Posvetu.si je razkril, kako lahko mladi, ki imajo običajno omejene vsote denarja, čim ceneje potujejo po svetu. Monika Horvat in Grega Gostinčar, strokovnjaka za spletni marketing iz mojstermarketinga.si, pa sta predstavila možnosti, kako lahko preko spleta lepo zaslužimo.

Intervjuji z uspešnimi Slovenci

Udeleženci, ki so bili stari večinoma od 15 do 20 let, pa so imeli vsak dan priložnost poslušati tudi intervjuje z zanimivimi in uspešnimi Slovenci. Tako so bili z njimi Stefan Vavti, predsednik uprave Unicredit banke, glasbenik in soustanovitelj skupine Čuki Jože Potrebuješ, podjetnik in  direktor franšize Subway Iztok Levac, YouTuberka  Tjaša Deu in vrhunski športnik ter nosilec olimpijske medalje Robert Kranjec. Njihovo sporočilo pa zelo podobno: V življenju delajte tisto, kar imate najraje, bodite strastni, kakšne vmesne neuspeh pa jemljite kot dodatno motivacijo, da boste še bolj vztrajni in odločni, da dosežete svoje zastavljene cilje. Več o tem, kaj mladim sporočajo omenjeni strokovnjaki, si lahko ogledate v videu TUKAJ.

Prvi termin razprodan, zato pohitite!

Potem ko je bil prvi termin FINE poletne finančno-podjetniške šole za mlade takoj razprodan, bomo poletno šolo ponovili, in sicer zadnji teden počitnic, od 27. do 31. avgusta. Lepo vabljeni! Število mest je omejeno, zato pohitite in izkoristite popust za zgodnji prijavo!

Prijavite se lahko 
TUKAJ.