Imate tudi vi kup izgovorov za neuspeh?

Znanje je ključ do uspeha, pogosto slišimo in tega zagotovo ne slišimo kar tako. Dejstvo je, da je znanje naše najmočnejše orodje.

Prav tako je pomembno, da se učimo od najboljših, tistih, ki so to znanje že znali unovčiti, pravi Ana Vezovišek, specialistka za financiranje in osebni proračun.

»Pogosto slišim vprašanje, zakaj odkrivamo toplo vodo, če je že bila odkrita. Tega se premalo zavedamo tudi, ko govorimo o osebnih financah. Na tem področju veliko ljudi pomisli, zakaj bi se sploh od koga učili? Saj je vse samoumevno, vse že znamo, celo to, da nam ni dano, da se učimo od drugih. A bistvo je, da tudi mi spremljamo in sledimo najboljšim, ko bogatimo svoje znanje. Zakaj ne bi sledili njihovim skrivnostim, ki so v resnici tako preproste?,« pravi Ana Vezovišek.

Ob tem pa spomni tudi na klasične izgovore posameznikov, ki ob uspešnih, bogatih ljudjeh pogosto navržejo izgovore: imeli so srečo, kradejo, to zagotovo ni legalno, da jim je lahko, ker so se rodili v bogati družini, da so bili v pravem trenutku na pravem mestu in podobno.

»To je en kup izgovorov, s katerimi potolažimo sami sebe. A dejstvo je, da moramo le slediti pravilom, ki so tudi njim pomagala do želenih ciljev. Eno od teh pravil je, da ne smemo biti odvisni samo od enega vira prihodka. Takoj, ko smo odvisni samo od enega vira in se ta ne izkaže kot najboljši, imamo hitro lahko težavo,« opozarja specialistka za financiranje in osebni proračun.

Kako do novih virov prihodkov?

In kaj nam ponuja kot rešitev? Iščimo različne vire, ne glede na to, v kakšni situaciji smo in kaj delamo. Vedno lahko najdemo drug vir prihodka ... Lahko gre za oddajanje nepremičnine v najem, izdelavo nakita ali kar koli drugega honorarnega. Ljudje so dejansko iznajdljivi, ko iščejo različne vire prihodkov.

Da vse to razumemo in lahko izvajamo, nam moram nekdo povedati. Imeti moramo znanje o tem. Tudi mi vam vedno znova z veseljem pomagamo z različnimi delavnicami in izobraževanji na poti do znanja, ki vam bo olajšalo vsakdan, predvsem pa prineslo miren spanec.

Zato vas vabimo, da se nam pridružite na Dnevu finančne pismenosti, ki bo 17. januarja v Ljubljani. To bo zagotovo močna doza znanja in energije, ki vam bo pomagala do želenih ciljev. Več …