Plačajmo najprej sebi … nekoliko drugače

Veliko smo že pisali o tem, da moramo najprej plačati sebi, razložili, kako to gre, a še vedno ugotavljamo, da številni ljudje tega preprosto ne znajo.

Pri Ani Vezovišek, specialistki za financiranje in osebni proračun, smo preverili, kaj to v resnici pomeni.

»To pomeni, da je prva položnica, ki jo plačamo v mesecu, namenjena naši varni prihodnosti. Z njo ustvarimo varnostno rezervo, ki nas bo zaščitila pred izrednimi nepredvidljivimi dogodki. Ko je rezerva ustvarjena, pa je ta položnica namenjena dolgoročnim ciljem,« nam je prijazno objasnila.

Dobro, to nam je sedaj torej jasno. Recimo, da je večini. Ampak, zakaj še vedno vsakdo tega ne naredi? Ker smo si ljudje preprosto različni, slabe navade so pogosto zakoreninjene v nas in kar je najpomembneje – nas tega nihče ni naučil.

Kako vam lahko pomagamo?

A brez skrbi, zato smo tukaj mi. Ker vemo, kako težko je izkoreniniti slabe navade, sploh kadar menimo, da je naš položaj edinstven in nam ni enakega primera na svetu, smo se odločili za poseben način, kako morda pomagati prav vam. Letos bomo v poseben mentorski program brezplačno sprejeli 10 posameznikov ali družin in jim pomagali do popolne finančne preobrazbe.

Ja, prav ste prebrali, popolnoma brezplačno. Da pa program ne bo pomagal le desetim izbrancem, bomo poskrbeli z rednim informiranjem o ukrepih in napredku in tako posredno pomagali še več Slovencem in Slovenkam. To je naše poslanstvo in želimo si, da tudi vi začnete uživati finančno varnost, tako kot številni, ki nam že sledijo. Več ...

Še vprašanje za konec …

Ste se ob vsem tem vprašali, koliko sploh plačati sami sebi? Samo 10 %! Ja, res je, nič več kot toliko. Zdaj pa preračunajte, če je vaša mesečna plača 800 evrov, jih morate dati na stran 80. Morda se sliši veliko, a ko pomislite, kakšen mir vam lahko kupček denarja, ki ga boste privarčevali, prinese v življenje, boste hitro ugotovili, da je vredno.

Če menite, da vam to ne more uspeti, pa se hitro prijavite na Popolno finančno preobrazbo. Časa imate le še do 18. februarja! Prijavite se lahko TUKAJ.