Ste pripravljeni na veliko spremembo?

Od praznovanja novega leta je minilo že skoraj dva meseca. Se še spomnite vaših novoletnih zaobljub? »Vsak dan bom tekel, jedel bom manj mastno hrano, popil manj kavic, pokadil manj cigaret ...

Na vsak življenjski pripetljaj bom gledal bolj pozitivno. Nič več me ne bo vrglo iz tira. Konec pa je tudi mojega prekomernega zapravljanja, saj me bodo dolgovi sicer zadušili.«

Vam je to kaj znano? Najbrž, kajti te zaobljube večina med nami sprejema iz leta v leto, le redki pa so tako vztrajni, da se jih potem tudi držijo. In glavni izgovor: Dajmo si duška, samo enkrat se živi!  

Vsak si želi …

Vprašanje pa je, če smo ob tem res srečni. Mnogo ljudi si namreč želi zaživeti bolj svobodno in neodvisno. Vsak si želi šefu povedati, kar mu gre, a večina si tega ne upa narediti. V denarnici je namreč pajčevina, v bankah pa več dolga kot prihrankov. Ostati brez službe bi bila prava katastrofa. Kdo bo potem odplačeval vsa nagrmadena posojila, kaj bomo jedli ...

Vse bi bilo drugače, če bi imeli na strani nekaj prihrankov, kaj šele, če bi jih bilo veliko. Si predstavljate, da bi imeli recimo pol milijona evrov? Kaj vse bi v sekundi spremenili. Bi sploh ŠE hodili v to službo, bi prenašali zoprne sodelavce ali pa bi raje potovali, poskušali kaj novega, spet zaživeli sproščeno kot takrat, ko ste bili še otroci? Če vam je ljubše to zadnje, potem se je treba vaših zaobljub tokrat lotiti nekoliko drugače.

Kako naprej?

1. Postavite si konkretni cilj v številkah, recimo, da boste vsak mesec dali na stran 20 odstotkov svoje plače. Menite, da se ne da in da tega ne boste preživeli? Kaj pa, če vam neugodni šef jutri reče, da vam bo za toliko znižal plačo? No, to boste najbrž morali pogoltniti in enako boste preživeli tudi, če ta zoprni šef postanete kar vi sami!

2. Odpovejte se nakupu stvarem, ki jih uporabljate manj kot 80 odstotkov časa. Takih je kar veliko. Zakaj bi potrebovali dva avtomobila, če enega uporabljate zelo malo časa, stroški z njim pa so skoraj enaki kot z avtom, ki bi ga uporabljali ves čas. Ali pa recimo kosilnica. Zakaj si je ne bi delili s sosedom? Naredite seznam teh stvari in se zorganizirajte, da boste manj kupovali.

3. Zmanjšajte vaše dnevne razvade. Namesto treh kavic popijte raje eno nekoliko močnejšo. Prihranili boste dobre tri evre, kar na mesec pomeni sto evrov ali skoraj desetino povprečne slovenske plače. Razvade so recimo tudi pogosto obiskovanje kina, pa prehranjevanje v dragih restavracijah in še kaj.

4. Izkoristite prosti čas in resno zagrabite vaš hobi. Hitro boste padli v akcijo in kaj kmalu se lahko iz tega razvije kak posel s katerim lahko začnete služiti denar. Najprej 20 evrov na mesec, čez čas pa sto, dvesto, tristo, pa še uživali boste v tem.

Še lahko naštevamo, toda vaši koraki naj bodo postopni. Ne naložite si vsega bremena hkrati, a tistega, ki ga sprejmete, uresničite. Vaše življenje se lahko obrne povsem na glavo. Imeli boste več denarja, pa zagotovo tudi več zadovoljstva, saj se boste počutili precej bolj navdušene, kot če iz dneva v dan životarite pred televizijo, ponoči pa igrate igrice.

Če menite, da sami nimate prave energije, da bi nekaj spremenili in da za to potrebujete malo spodbude, pa nič ne de. Zato smo tukaj mi in drugi strokovnjaki, ki vas vabimo v enega največjih projektov doslej pri nas, v Popolno finančno preobrazbo. Ne potrebujete nič drugega kot to, da se prijavite na spletni strani, mi pa bomo poskrbeli za vse ostalo. No, ni povsem tako. Potrebujete trdno željo, voljo in odločenost, da boste nekaj spremenili. Učitelj pride, ko je učenec pripravljen!

Ste vi pripravljeni na novo življenje?