Ste v kleti že kdaj našli stotaka?

Če je odgovor na to vprašanje NE, potem veliko zamujate. Večina ima namreč v kleteh ali na podstrešjih stvari, ki jih ne potrebuje več, komu drugemu pa bi lahko koristile. In ti drugi so zanje pripravljeni tudi plačati! Priložnost za zaslužek, kajne?

Včasih niti ni treba do kleti ali na podstrešje, saj so že naše omare ali pa recimo garaže in lope polne stvari, ki bi jih lahko spremenili v denar. Ste kdaj pomislili, koliko imate v omarah oblek, ki jih niste oblekli že več let? Verjemite, da jih ne boste niti v prihodnje. Tam so le zato, ker imate nanje lepe spomine, ali pa zato, ker ne veste kaj bi z njimi. Najmanj kar lahko naredite je, da jih podarite kakšnim dobrodelnim organizacijam.

Če imate več energije in želite s tem še kaj zaslužiti, pa jih lepo fotografirajte in dajte oglas na spletno stran, kjer se prodajajo rabljene stvari. V zadnjem času je kar nekaj tudi klasičnih trgovin, ki prodajajo rabljene obleke. Lepo jih operite in zapakirajte ter odnesite v te trgovine. Če za vsako obleko dobite po pet evrov, teh pa se je nabralo recimo kakšnih deset, je to 50 evrov.

Bi prodali vaš stari računalnik?

Ali pa, če ste recimo kupili nov računalnik. Prejšnji je bil še kar dober, niti ne toliko star, toda za svoje delo potrebujete zmogljivejšega. Kdo se bo zdaj ukvarjal s starim? Zapakirate ga v predal in to je to.

Škoda, ker bi lahko rabljeni računalnik komu še koristil. Tudi če ga prodate za 20 do 30 evrov, je bolje kot da vam zaseda že tako polne omare. Tudi rabljenega avtomobila ne pustite na dvorišču, ampak ga prodate. Zakaj tega ne bi naredili še z računalnikom?

V starejših hišah, ki so tik pred prenovo, se vedno najdejo kakšne zanimive stvari. Recimo stari lestenec iz leta 1948 vam po obnovi, ki si jo načrtujete na moderen način, najbrž ne bo veliko koristil. Mogoče pa bodo nad njim navdušeni na kakšnem sejmu starin. Tam kar mrgoli lovcev na takšne stvari. Zagotovo vam ne uide nekaj desetakov.

Prodati se da recimo tudi igrače otrok, ki so jih prerasli. Vaš otrok jih zagotovo ne bo več potreboval, če je to obdobje za njim, kateri drugi starši pa si novih igrač ne morejo privoščiti. Prodajte jih in zanje boste dobili nekaj evrov.

Možnosti, kaj uporabljenega lahko prodate je veliko

Možnosti, kaj vse lahko prodate je neizmerno veliko. Tudi poti do prodaje preko spletnih oglasnikov, raznih sejmov rabljene opreme je precej. Vseeno pa to zahteva nekaj vašega truda in iznajdljivosti. Predvsem takrat, ko pripravljate oglase, ni vseeno kaj napišete in kako izgledajo fotografije izdelkov, ki jih prodajate.

Poglejmo nekaj navodil, ki se jih splača pri tem upoštevati. Naslov oglasa naj bo čim bolj natančen, a ne poskušajte vanj umestiti celotne vsebine oglasa, opozarjajo na spletne oglasniku rabljenih stvari bolha.com. Svetujejo tudi, da v oglasu navedete realno ceno, podrobno opišite izdelek, omenite pa tako njegove prednosti, kakor tudi kakšno napako, da ne bo kupec potem razočaran. V oglasu objavite več fotografij izdelka, napišite pa tudi, kako je z ogledom izdelka, dostavo in plačilom.

Če boste vse naredili tako kot je treba, boste na koncu presenečeni. V enem letu se vam lahko nabere tudi nekaj stotakov. Sploh če recimo prodate še kakšno dražjo stvar, kot je recimo zelo dobro ohranjeno kolo ali pa kosilnica. Morebiti bodo vaše letošnje počitnice celo zastonj?